Τα Τύμπανα Μιλούν

Οδηγός Προγράμματος

'ΕΝΑΡΞΗ:
1 Οκτώβριος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
26 ώρες
ΤΙΜΗ
200.00

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Βράνος Γεώργιος
Καθηγητής Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διεύθυνση

Δια Ζώσης   View map

Tο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, διοργανώνει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, με τίτλο «Τα τύμπανα μιλούν(Talking Drums)», διάρκειας 26 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί δια ζωσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξέρουν κρουστά (δεν χρειάζεται καν να είναι μουσικοί) αρκεί να είναι πρόθυμοι/ες να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ως ομάδα, προκειμένου να δημιουργήσουν, να διασκεδάσουν και να ενδυναμωθούν μέσα από μια σειρά από εύκολες ρυθμικές γραμμές που συνδυάζονται και διαμορφώνουν ένα δίκτυο, μια σύνθεση πολυρυθμική. Οι ομάδες μπορεί να σχηματίζονται ανάλογα με την ηλικία ή το επίπεδο των συμμετεχόντων/ουσών. Οι ρυθμοί που επιχειρείται να εκτελεστούν δεν έχουν όρια στο στυλ ή στο είδος, ενδεικτικά, Ελληνικά, Βαλκανικά, Λατινικά, Industrial, Tribal, Funk και ούτω καθεξής.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: η ενδυνάμωση και αποσυμπίεση των συμμετεχόντων/ουσών από την ένταση και τα προβλήματα της καθημερινότητας μέσω του μαγικού κόσμου του ρυθμού, με τη δημιουργία μουσικής στην πιο πρώιμη μορφή της.

Με το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τις παρακάτω γνώσεις και δεξιότητες:

• Μια γενική γνώση της έννοιας και χρήσης του ρυθμού στη μουσική.

• Βασικές γνώσεις ρυθμικής θεωρίας και ρυθμικών αξιών των νοτών.

Βασικές γνώσεις τεχνικής κρουστών και συγκεκριμένων ρυθμών που συναντώνται στη δημοφιλή μουσική.

• Ικανότητες συνεργασίας και συμμετοχής ως σύνολο σε μια παρουσίαση/συναυλία (που θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος) των έργων που εκτελέστηκαν στα μαθήματα.

Την ικανότητα της ομάδας να δημιουργήσει μια δικιά της σύνθεση μέσω  συλλογικού αυτοσχεδιασμού

 

Οι εισηγητές των Προγραμμάτων είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες και στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση. Ο εισηγητής του προγράμματος είναι :

Επιστημονικά Υπεύθυνος : Γεώργιος Βράνος Καθηγητής Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Διδάσκων: Βασίλης Κοκκώνης

TOP
elGreek
Betboo giriş