Αξιολόγηση & διαγνωστικά τεστ για άτομα με διαταραχή φάσματος αυτισμού (ADOS, ADI–R) & Πρώιμη ανίχνευση διαταραχών αυτιστικού φάσματος σε παιδιά μικρής ηλικίας με την δοκιμασία «ΠΑΙΣ»

Η ∆οκιμασία «Παϊς» αναπτύχθηκε από τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Αθηνών και αποτελεί μία αναπτυξιακή δοκιμασία ανίχνευσης διαταραχών επικοινωνίας αυτιστικού φάσματος.

Οδηγός Προγράμματος

'ΕΝΑΡΞΗ:
23 Μάιος 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
21 ώρες
ID:
81402
ΤΙΜΗ
430.00

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Συριοπούλου-Δελλή Χριστίνα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ε.Κ.Π. Παν. Μακεδονίας, Διευθύντρια (Π.Μ.Σ. στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή» («Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή»)), Διευθύντρια Εργαστηρίου "Αυτισμού- Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου"

Διεύθυνση

Διαδικτυακό   View map

Tο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, διοργανώνει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, με τίτλο «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΥ (ADOS, ADI-R) & ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΣ», διάρκειας 21 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης εκπαίδευσης

Διάρκεια:           21 ώρες

Ενδεικτική Ημερομηνία έναρξης:23.05.2024

Υλοποίηση:      Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Πιστοποιητικό:  Χορηγείται από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Χριστίνα Συριοπούλου – Δελλή, Επίκουρη Καθηγήτρια- Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το αντικείμενο.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες σε διαγνωστικά εργαλεία αυτισμού. Η εκπαίδευση και η καλλιέργεια δεξιοτήτων των ατόμων με διαταραχή φάσματος αυτισμού είναι εξατομικευμένη διαδικασία. Ο καθορισμός διδακτικών στόχων βασίζεται στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων και των δυσκολιών καθενός ατόμου. Τα εργαλεία που θα συζητηθούν παρέχουν δυνατότητα ενδελεχούς αξιολόγησης των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.

Εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-Learning) – διαδικασία διδασκαλίας με ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων σε πραγματικό χρόνο, όπου όμως δεν απαιτείται ο εκπαιδευτής και οι εκπαιδευόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων και η παρακολούθηση των εισηγήσεων γίνεται σε πραγματικό χρόνο έσω διαδικτυακής πλατφόρμας, κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή (π.χ. Internet Explorer, Firefox, Chrome), από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι εκπαιδευόμενοι για την απόκτηση του πιστοποιητικού, υποβάλλονται σε αξιολόγηση με τη δυνατότητα είτε να δώσουν εξετάσεις στο σύνολο της ύλης του προγράμματος, είτε να παραδώσουν μια (1) βιβλιογραφική εργασία. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση παρέχεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό, διαφορετικά λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

TOP
elGreek
Betboo giriş