Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα με τίτλο: Εκπαίδευση Ατόμων με Αυτισμό, χρήση Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και Συμβουλευτική Στήριξη

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν χαρακτηριστικά αυτισμού σε παιδιά, εφήβους ενήλικες Οι εκπαιδευόμενοι θα μυηθούν στη Συστηματική Παρατήρηση των παιδιών με αυτισμό

Οδηγός Προγράμματος

'ΕΝΑΡΞΗ:
23 Μάιος 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
460 ώρες / 10 μήνες
ID:
81570
ΤΙΜΗ
190.00

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Συριοπούλου-Δελλή Χριστίνα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ε.Κ.Π. Παν. Μακεδονίας, Διευθύντρια (Π.Μ.Σ. στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή» («Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή»)), Διευθύντρια Εργαστηρίου "Αυτισμού- Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου"

Διεύθυνση

Διαδικτυακό   View map

Tο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, διοργανώνει Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, με τίτλο «Εκπαίδευση Ατόμων με Αυτισμό, χρήση Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και Συμβουλευτική Στήριξη», διάρκειας 460 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της μεικτής εκπαίδευσης μέσω πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Διάρκεια:           460 ώρες

Ενδεικτική Ημερομηνία έναρξης: 23.05.2024

Υλοποίηση:      Eξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Πιστοποιητικό:  Χορηγείται από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Χριστίνα Συριοπούλου – Δελλή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, γονείς ατόμων με παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, γιατρούς και παιδιάτρους και ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε γενικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ειδικά σχολεία, σε ΕΕΕΚ και σε ΚΕΣΥ.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι:

Οι συμμετέχοντες

  • Θα αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις
  • Θα εντρυφήσουν σε θέματα εκπαίδευσης, υποστήριξης ατόμων με αυτισμό και των μελών των οικογενειών τους
  • Θα αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις για την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διαχείριση ξεσπασμάτων συμπεριφοράς, την αξιολόγηση των ατόμων με αυτισμό, την εναλλακτική επικοινωνία, την κοινωνική τους συμπερίληψη
  • Θα αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την αξιοποίηση λογισμικών κι μέσων υποστηρικτικής τεχνολογίας για την καλλιέργεια δεξιοτήτων σε άτομα με αυτισμό.
  • Πρόσβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα, προσαρμογή των διδακτικών στόχων αξιοποίηση των εικονικών (virtual) περιβαλλόντων

Οι μαθησιακοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Στην εξειδίκευση σε θέματα :

-Εκπαίδευσης

-Αξιολόγησης

– Software & Hardware για την Εκπαίδευση Ατόμων

με Αυτισμό

– Επαυξητική Επικοινωνία κι Καλλιέργεια Δεξιοτήτων

με τη χρήση μέσων Υποστηρικτικής Τεχνολογίας

-Διδακτικοί στόχοι, πρόσβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα

με τη χρήση μέσων Υποστηρικτική Τεχνολογίας

-Διαχείρισης ειδικών συμπεριφορών

-Συμβουλευτικής Γονέων και των άλλων μελών της οικογένειας του ατόμου με

αυτισμό

  1. Εξ αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-Learning) – διαδικασία διδασκαλίας όπου δεν απαιτείται η ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων. Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή (π.χ. Internet Explorer, Firefox, Chrome), από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  2. Εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-Learning) – διαδικασία διδασκαλίας με ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων σε πραγματικό χρόνο, όπου όμως δεν απαιτείται ο εκπαιδευτής και οι εκπαιδευόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων και η παρακολούθηση των εισηγήσεων γίνεται σε πραγματικό χρόνο έσω διαδικτυακής πλατφόρμας, κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή (π.χ. Internet Explorer, Firefox, Chrome), από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δεν προβλέπεται

TOP
elGreek
Betboo giriş